Tagtik

Mysterieus object of voertuig landt op strand: politie heeft geen idee!

Zondag hebben wandelaars een opvallend metalen object aangetroffen op het strand van het Australische Green Head, zo’n 250 kilometer ten noorden van Perth. Niemand heeft voorlopig een idee wat het ding precies is.

Het object zou 3 meter hoog en 2,5 meter breed zijn. Na een analyse door het departement Brandweer en Hulpdiensten (DFES) en een chemisch centrum, liet de lokale politie maandag alvast weten dat het object veilig was en geen risico vormt voor de lokale gemeenschap. De politie vraagt iedereen om weg te blijven van het object. Maar wat is het? Het nog niet geïdentificeerde cilindervormig object zorgt voor veel vragen.

"Gezien de onbekende oorsprong van het object, moet de gemeenschap vermijden om het object aan te raken", schrijft ook Australian Space Agency op Twitter. De politie bekijkt momenteel of het object al dan niet deel uitmaakte van een buitenlands ruimtelanceervoertuig. "Het lijkt een mogelijke brandstoftank te zijn van een raket die in de afgelopen twaalf maanden is gelanceerd", klinkt het.

Ruimtearcheoloog Alice Gorman vermoedt dat het gaat om een brandstofcilinder van de Indiase draagraket Polar Satellite Launch Vehicle. 

(Skwadra by Tagtik/Source: The Guardian/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren