Tagtik

Mysterieuze 'zeemeermin-alien' op strand slaat wetenschappers met verstomming (VIDEO)

Een zeemeermin, een alien of een nog niet ontdekte diersoort? Het internet gist massaal naar wat er vorige week exact is aangespoeld op het strand van het Australische Queensland. 

Foto's van een schepsel dat nog het meest lijkt op een kruising tussen een zeemeermin en een ruimtewezen dat aangespoeld is op een Australisch strand, hebben het internet in geen tijd aangezet tot de zotste theorieën. Maar kijkt u vooral zelf eens naar de foto's. Wat is dit mysterieuze wezen?

Getuige spreekt
Het macaber ogende skelet kwam voor het eerst aan het licht via een post in de Marine Biology Facebook-groep die momenteel online furore maakt. "Het leek precies op de vorm van een zeemeermin", zei Bobbi-lee Oates (34), van de skeletresten, die ze zelf tegenkwam tijdens een wandeling langs het strand in Keppel Sands, Queensland. Zij plaatste de foto's als eerste online.

"We reden langs het strand op zoek naar een camping en het viel ons op hoezeer de schedel de vorm van een mens leek te hebben", herinnert de Aussie zich. "Dus we stopten meteen en vroegen ons af wat dit in godsnaam zou kunnen zijn. Waarom lijkt dit op een menselijke schedel?" Bijgaande foto's tonen het schijnbare oceanische enigma, dat inderdaad pronkt met een koepelvormige mensachtige schedel en uitlopende ribben die doen denken aan de lokken van de alien in Predator.

Menselijke schedel en staart?
De vrouw schat dat het dier 2 meter lang was. "Het had een mensvormige schedel met een langgerekte kaaklijn en haar dat leek op de kleur van een koe of kangoeroe, maar met haar dat op veel plaatsen ontbrak als gevolg van ontbinding." Ze vervolgde: "Het had precies de vorm van een zeemeermin, maar dan harig, omdat het een staart of een soort ledemaat leek te hebben."

De jutter zei dat ze aanvankelijk dacht dat ze een 'wonderbaarlijke nieuwe soort' had ontdekt. In de hoop het schijnbare cryptozoologische wonder te identificeren, wendde Oates zich tot het Facebook-commentaar en informeerde: "Ik vroeg me af of iemand enig idee heeft wat het is of wie ik zou kunnen krijgen om erachter te komen wat het precies is." En sindsdien is het mysterie alleen maar groter geworden. De gekste suggesties werden gepost.

Walvis?
Eén man denkt het hele mysterie te kunnen oplossen. "Ziet er absoluut uit als een kleine walvisachtige voor mij", reageerde Rob Deaville, projectmanager voor het UK Cetacean Strandings Investigation Program bij de Zoological Society of London, na het bekijken van de foto's.
Voor Oates gaat de zoektocht echter alsnog verder. "Ik ben er nog steeds niet achter wat het was", benadrukt ze. "Ik hoopte dat iemand zou zeggen wat het was, maar de reacties waren allemaal zo verschillend."

(Skwadra by Tagtik/Source: News Com Australia/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren