Tagtik

Nieuw social medium 'Threads' ontplofte deze week: dit moet u weten

'Threads' was overal te zien op het internet de afgelopen week. Dat komt omdat Mark Zuckerberg Threads deze week heeft gelanceerd. Het gaat om een kloon van Twitter die is ontworpen om mensen te lokken die zijn afgehaakt door de vele veranderingen van het sociale netwerk onder eigenaar Elon Musk.

“Threads is een nieuwe app die gericht is op tekst en dialoog. En de manier waarop we hierover nadenken, is dat we het modelleren naar wat Instagram heeft gedaan voor foto en video", zei Connor Hayes, een product vice-president van Meta bij The Washington Post.

En in de eerste 24 uur hebben meer dan 30 miljoen mensen zich aangemeld voor de gratis app Threads. Vrijdagavond stond dat al op 80 miljoen gebruikers. De social media-smackdown van de miljardair staat hiermee op het punt werkelijkheid te worden.

Nieuw Meta-speeltje
Je hebt een Instagram-account nodig om je aan te melden voor Threads. Vervolgens kan je de Threads-app voor iOS of Android downloaden om je account in te stellen. Je gebruikt dezelfde naam voor je Threads-account als op Instagram. Wanneer je de app voor het eerst gebruikt, krijg je de optie om automatisch alle accounts te volgen die je volgt op Instagram, of je kan er gewoon een paar selecteren.

Nog niet in Europa
Klein detail: bij de lancering was Threads nog niet beschikbaar in Europa, waar de Ierse gegevensbeschermingscommissie Meta onlangs een recordboete van 1,3 miljard dolar oplegde wegens het overtreden van de privacyregels. De nieuwe Digital Markets Act van de regio trekt ook enkele van de praktijken van Meta op het gebied van gegevensuitwisseling en privacy in twijfel.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Washington Post/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren