Tagtik

Noord-Koreaanse dictator huilt en smeekt inwoners om meer kinderen (VIDEO)

Het vruchtbaarheidscijfer van Noord-Korea is de afgelopen tien jaar gestaag gedaald. Als deze evolutie zicht blijft verder zetten, zou de Noord-Koreaanse bevolking tegen 2070 uit twee miljoen minder personen kunnen bestaan.

Volgens het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties bedroeg het vruchtbaarheidscijfer in Noord-Korea sinds 2020 ongeveer 1,7 kinderen per vrouw. En daar wil de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un iets aan doen. Wat precies, is nog niet meteen duidelijk.

Tijdens zijn toespraak op de Nationale Moedersbijeenkomst in Pyongyang kon men de Noord-Koreaanse Opperste Leider Kim Jong-un huilend zien terwijl hij er bij vrouwen op aandrong meer kinderen te krijgen om dit dalende geboortecijfer een halt toe te roepen. “Het voorkomen van een daling van het geboortecijfer en goede kinderopvang zijn allemaal huishoudelijke taken die we moeten uitvoeren als we met moeders werken”, vertelde hij de menigte.

De dictator voegde eraan toe dat zijn land te maken heeft met een groot aantal ‘sociale taken waar onze moeders samen aan moeten werken’.

(Skwadra by Tagtik/Source: Vice News/Illustration picture: Pixabay)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VICE News (@vicenews)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren