Tagtik

Oekraïense gevangenen gecastreerd door Russische soldaten?

Twee Oekraïense krijgsgevangenen hebben naar verluidt schrijnende verhalen verteld over hoe ze werden behandeld in Russische folterkampen. Ze onthulden dat ze door dronken Russische soldaten met zakmessen werden gecastreerd.

Twee Oekraïense krijgsgevangenen, 25 en 28 jaar oud, maakten in de Russische folterkampen zulke vreselijke dingen mee dat ze aan hun psychologe niet konden vertellen wat hen precies overkomen was. Ze brachten respectievelijk één en drie maanden door in een Russisch gevangenenkamp voor ze werden vrijgelaten in een gevangenenruil en teruggestuurd naar Oekraïne.

Uit hun gesprekken concludeerde de psychologe dat ze gefolterd waren, maar ook zij raakte diep onder de indruk toen de soldaten eindelijk hun verhaal deden. De twee Oekraïeners werden zwaar geslagen en daarna door dronken Russen gecastreerd met zakmessen, zo vertelde de psychologe bij de Britse kwaliteitskrant The Sunday Times.

"De Russen zeiden hen: we doen dit zodat je geen kinderen meer kan krijgen. Voor mij staat dat gelijk met genocide", aldus de psychologe in de krant.

(HL with LM/Source: Sunday Times/Picture: Unsplash)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren