Tagtik

Opnieuw een grote flater van Poetin

Tijdens een ontmoeting met journalisten verklaarde de dictator van het Kremlin dat het Oekraïense leger ongeveer 25.000 soldaten per maand verliest. 

Het enige probleem is dat Poetin ook benadrukte dat de verhouding tussen de onherstelbare verliezen van Oekraïense en Russische troepen, d.w.z. het aantal doden, 5 op 1 is. Met andere woorden, als Poetin toegeeft dat er 25.000 Oekraïense soldaten zijn gesneuveld, is het aantal gedode Russen volgens hem 5.000, en Poetins communicatie blijkt een grote leugen te zijn

Het Institute for the Study of War (ISW) is het niet met hem eens en beweert dat er geen bewijs is voor zulke hoge verliezen aan Oekraïense zijde.

Volgens de statistieken is het aantal Russische slachtoffers door gewonden en invaliden drie keer zo hoog als het aantal gesneuvelden, wat betekent dat de zogenaamde verliezen omwille van gezondheidsredenen van het Russische leger 15.000 bedragen.

De Russen verliezen dus 20.000 mensen per maand. En dit is slechts de minimale schatting, erkend door de Russische autoriteiten. Het werkelijke cijfer zou veel hoger kunnen liggen.

Ter herinnering: alleen al volgens officiële cijfers zijn er tijdens de tien jaar van de verschrikkelijke oorlog in Afghanistan ongeveer 80.000 Sovjetsoldaten gewond geraakt en gedood. Rusland heeft in de oorlog tegen Oekraïne in 4 maanden evenveel mensen verloren als in 10 jaar oorlog in Afghanistan.

(SR and FM for Tagtik/Source: ISW/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren