Tagtik

Opnieuw valt prominente Rus uit raam

Opnieuw is een prominente Rus in verdachte omstandigheden om het leven gekomen: deze keer gaat het om Vladimir Jegorov (46), een partijgenoot van de Russische president Vladimir Poetin.

Woensdag werd Jegorov aangetroffen op de binnenplaats van het flatgebouw waar hij woonde in de Russische stad Tobolsk. Hij was uit een raam gevallen op de derde verdieping. Volgens de Russische autoriteiten wijst er niets op een misdrijf.

Jegorov is de volgende in een lange lijst van prominente Russen, al dan niet tegenstanders van president Poetin, die in verdachte omstandigheden om het leven kwamen. Dat gebeurde ook eerder al met topfiguren binnen het Russische ministerie van Defensie of steenrijke Russen die kritiek durfden te geven op Poetin.

(HL/Source: CNN, De Morgen/Picture: Unsplash)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan in België terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.
Denk je aan zelfmoord? We zijn er voor je. Je kunt in Nederland met ons geheel anoniem bellen of chatten. Bel gratis 0800-0113. Chat met ons. www.113.nl.

 

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren