Tagtik

Poetin deelt zware straffen uit na escapades van 'zijn' elite

De Russische rapper Vacio, die slechts één sok droeg op het jetsetfeest in Moskou, zit vijftien dagen in de gevangenis en krijgt een boete van 2.000 euro opgelegd wegens klein hooliganisme en ‘homopropaganda’. Nadat hij zijn gevangenisstraf had gekregen, verontschuldigde Vacio zich publiekelijk in een opgenomen video. 

Hij zei: “Ik wil zeggen dat ik het niet eens ben met wat ik heb gezegd: “Ik wil zeggen dat ik geen LGBT-mensen steun en het was niet mijn bedoeling om daar propaganda over te maken.”

"Mijn excuses voor het kwetsen van de gevoelens van anderen en het meedoen aan zo'n vreselijke video in zo'n moeilijke tijd voor ons land."
Poetin voelde zich vernederd en gaf opdracht tot represailles tegen de aanwezigen op het feestje, dat voor Poetin iets te wild was.

Expliciete foto's en video's van het feestje dat georganiseerd werd in de Mutabor-club werden persoonlijk geïnspecteerd door de leider van het Kremlin, die vervolgens vergelding eiste.

Ook de peetdochter van Vladimir Poetin, tv-presentatrice Ksenia Sobchak, werd gedwongen zich op video te verontschuldigen.

De woede van Poetin heeft tevens geleid tot een groot belastingonderzoek tegen partijorganisator Nastya Ivleeva, die mogelijk meer dan een miljoen euro achterstallig geld moet betalen en een gevangenisstraf van vijf jaar kan krijgen. Tijdens het evenement pochte ze dat ze diamanten en smaragden droeg ter waarde van 23 miljoen roebel.

(Tagtik/Source: The Mirror/Picture: MG Siegert under license Creative Commons CC BY-2.0.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren