Tagtik

Poetin hint op oorlog tussen NAVO-landen en Rusland

Indien de westerse landen Oekraïne groen licht zouden geven voor het gebruik van langeafstandswapens tegen Rusland, zullen de NAVO-landen in oorlog met Rusland zijn. Dat zei Vladimir Poetin donderdag.

"Als deze beslissing wordt genomen, betekent dit niets minder dan een directe deelname van de NAVO-landen aan de oorlog in Oekraïne. Dit verandert de aard van het conflict en zou betekenen dat NAVO-landen - de Verenigde Staten, Europese landen - in oorlog zijn met Rusland", aldus de president in een reactie aan een Russische journalist. 

Alvast een stevige waarschuwing van de Russische president naar aanleiding van de gesprekken die vandaag plaatsvinden. Woensdag beloofde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, de vraag van Oekraïne "dringend" te onderzoeken. Ook de Amerikaanse president Joe Biden en de Britse premier Keir Starmer zullen vrijdag samen de militaire eisen van Oekraïne bespreken.

(SR for Tagtik/Illustration picture: Picture by Russian Presidential Executive Office (www.kremlin.ru) via WikiCommons licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 License)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren