Tagtik

Poetin is kwetsbaarder dan ooit tevoren

De nummer 1 van Rusland denkt dat hij onaantastbaar is, maar volgens informatie van de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten zou er wel eens een einde kunnen komen aan zijn macht in Rusland.

“De Amerikanen moeten een weg naar de overwinning zien, waarbij misdadigers zoals Poetin worden gestopt, de wereld wordt gestabiliseerd en de gerechtigheid wordt hersteld. De Amerikanen willen niet dat dit zich voortsleept: ze willen een definitief einde aan de Russische moordmachine”, vertelde een CIA-functionaris anoniem aan The Guardian.

Voor de Amerikanen laat steun aan Oekraïne zien dat Poetin niet boven de wet staat en dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de gruwelijke misdaden die in het land worden gepleegd.

Christopher Steele, een voormalige spion van de Britse inlichtingendienst, suggereerde een paar maanden geleden dat “het Westen zich moet voorbereiden op het ergste scenario en dat er bloed kan vergoten worden”.

De meest waarschijnlijke uitkomst is dat er een gewelddadige beweging komt om Poetin te doden of omver te werpen ten gunste van een andere oligarch in het regime die afstand heeft genomen van de oorlog en bereid is om te onderhandelen over een echt einde van het conflict.

(SR and AmBar for Tagtik/Source: The Guardian/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren