Tagtik

Poetin roept Russische vrouwen op om minstens 8 kinderen te baren

Te midden van het toenemende aantal slachtoffers in de Russische oorlog in Oekraïne dringt president Vladimir Poetin er bij Russische gezinnen op aan om van acht of meer kinderen “de norm” te maken.

In een toespraak gehouden via een videoverbinding op de Russische Wereldraad in Moskou zei Poetin dat het stimuleren van de Russische bevolking “ons doel voor de komende decennia” zal zijn.

“Bedenk dat onze grootmoeders en overgrootmoeders in Russische gezinnen zowel zeven als acht kinderen of meer hadden”, zei Poetin. “Laten we deze tradities behouden en nieuw leven inblazen. Met veel kinderen zou een groot gezin een norm moeten worden, een manier van leven voor alle volkeren van Rusland.”

Poetin heeft slechts twee eigen kinderen publiekelijk erkend, maar volgens geruchten in de Russische pers heeft hij misschien wel meer nakomelingen.

Het Britse ministerie van Defensie zei dat het aantal dode Russische soldaten in Oekraïne eerder deze maand waarschijnlijk de 300.000 had overschreden. Volgens de onafhankelijke beleidsgroep Re:Rusland heeft de invasie er ook toe geleid dat naar schatting 820.000 tot 920.000 mensen Rusland zijn ontvlucht.

(Skwadra by Tagtik/Source: Vice News/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren