Tagtik

'Poetin slaapt niet meer door Oekraïense droneaanvallen'

Poetins peperdure en extreem luxueuze verblijf aan de Zwarte Zee werd met de grond gelijk gemaakt. Niet door een Oekraïense aanval, maar de Russische president gaf zelf de opdracht om zijn zomerverblijf begin dit jaar af te breken.

Poetin is immers doodsbang voor Oekraïense droneaanvallen. Althans dat beweert het onafhankelijke Russische mediakanaal ‘Proekt’.

Bocharov Ruchey, zoals het luxueuze verblijf genoemd wordt, ligt in het district Tsentralny in Sotsji en werd gebouwd in 1955. Poetin ontving er door de jaren heen heel wat wereldleiders, en vierde er elk jaar de verjaardag van zijn huidige vriendin, de 41-jarige ex-gymnaste Alina Kabajeva. Tijdens de coronapandemie zocht hij er ook zijn toevlucht.

Maar sinds 2023 verbleef hij er slechts acht dagen. Poetin mijdt de plek immers bewust. Hij zou er zelfs al maanden niet meer zijn geweest. En daar heeft hij een goede reden voor. "Hij vreest voor zijn leven sinds de Oekraïense droneaanvallen op de badplaats in de herfst van 2023", klinkt het. Een bron dicht bij de president zou die informatie hebben bevestigd. Zo schrijven onderzoeksjournalisten van ‘Proekt’. 

Er zou een nieuw bouwproject komen op de locatie, maar meer details zijn nog niet gekend.

(FVDV for Tagtik/Source: The Kyiv Independent - The Moscow Times - Proekt/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren