Tagtik

Poetin verleent nu ook gratie aan bloeddorstige kannibalen

Rusland maakt in het leger al enige tijd gebruik van verkrachters, moordenaars en daders van de ergste feiten in ruil voor  toekomstige amnestie. De gevangenen worden naar het front in Oekraïne gestuurd om er te gaan vechten voor het Russische leger. En daar blijken nu ook gruwelijke kannibalen bij te zitten.

“De veroordeelden, ook van zware misdaden, boeten voor hun misdaad met bloed op het slagveld”, zegt de woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin. “Ze boeten met bloed in aanvalseenheden, onder kogelvuur en bombardementen.” Tienduizenden misdadigers, van wie enkelen veroordeeld zijn voor moord of verkrachting, zijn het afgelopen jaar gerekruteerd om enkele maanden te vechten in Oekraïne in ruil voor gratie. Nu beginnen de eerste terug te keren naar Rusland, op vrije voeten aangezien ze aan de voorwaarde voor hun amnestie hebben voldaan. Het maakt de Russen zenuwachtig dat deze daders van gruwelijke feiten, met nieuwe trauma's door de oorlog er bovenop, gewoon op vrije voeten terugkeren naar de Russische maatschappij.

Kannibalen 
Een man die is veroordeeld voor het vermoorden van vier mensen en het opeten van de stoffelijke resten van zijn slachtoffers, en een kannibaal die naar verluidt lid was van een satanische sekte, behoren tot degenen die gratie hebben gekregen van Vladimir Poetin nadat ze aan de frontlinie in Oekraïne werden ingezet.

Denis Gorin werd schuldig bevonden aan de moord op ten minste vier mensen tussen 2003 en 2022, en werd ook veroordeeld wegens kannibalisme. Onderzoekers ontdekten dat Gorin eerst zijn slachtoffer doodde en vervolgens de stoffelijke resten in de koelkast bewaarde, zoals gerapporteerd door Sibir Realii, een nieuwszender aangesloten bij Radio Free Europe. Na zijn laatste veroordeling in 2018 werd Gorin veroordeeld tot maar liefst 22 jaar gevangenisstraf, maar hij kreeg in 2023 gratie van de Russische president. Recente foto's op de sociale media van Gorin tonen dat hij een militair uniform draagt ​​met de letter Z op de mouw, een pro-oorlogssymbool van de Russen. 

Een andere man, Nikolai Ogolobyak, werd volgens meerdere berichten in Russische media veroordeeld voor rituele moorden. Hij werd in 2019 veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf omdat hij vier tieners had vermoord en vervolgens hun stoffelijk overschot had opgegeten. Ogolobyak kreeg naar verluidt deze week gratie van Poetin voor zijn strijd bij zijn invasie in Oekraïne.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren