Tagtik

'Poetin wil duidelijk geen uitweg uit de oorlog vinden'

Dinsdag zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky dat hij een vredesplan wilde voorleggen aan Amerikaanse leiders, maar Rusland wees zijn voorstel voor een staakt-het-vuren af.

Zelensky wil dit “overwinningsplan” voorleggen aan Joe Biden en aan de twee kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap, Kamala Harris en Donald Trump. Hiermee hoopt de Oekraïense president dat de Verenigde Staten hem zullen steunen en zich zullen aansluiten bij zijn plan om “Rusland te dwingen de oorlog te beëindigen”. Ondertussen belooft hij zijn “speciale militaire operatie” te handhaven en voort te zetten, meldt het mediakanaal Midi Libre.  

En de Oekraïense president voegde eraan toe, in reactie op eerdere aankondigingen van het Kremlin over de voortzetting van het conflict: “er kan geen compromis worden gesloten met (Vladimir) Poetin, elke dialoog vandaag is zinloos, omdat hij geen diplomatieke uitweg uit deze oorlog wil vinden”.

(SR and Manon Pierre for Tagtik/Source: Midi Libre/Picture: The Presidential Press and Information Office via Wikicommons under license Creative Commons CC BY 4.0)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren