Tagtik

Poetin zal vechten tot het bittere eind, hij wil Oekraïne helemaal opslokken

Hij heeft het gezegd, hij heeft het herhaald en hij blijft het verkondigen. Poetin wil Oekraïne veroveren, volgens hem is het een kwestie van overleven voor Rusland.

Voor het hoofd van de Europese diplomatie, Josep Borrell, “hangt het succes van de Russische Federatie af van haar vermogen om zoveel mogelijk mensen naar het slagveld te lokken. En als we niet snel van koers veranderen, als we niet al onze capaciteiten mobiliseren, zal dit Poetin in staat stellen om de oorlog in Oekraïne te winnen”.

Alexandre Musienko, hoofd van het Oekraïense militaire juridische onderzoekscentrum, is van mening dat “de plannen van Rusland op niets zijn uitgelopen. Ze hadden heel Oekraïne al lang geleden moeten veroveren, maar dat kunnen ze gewoon niet. En ze zullen voortdurend versterkingen nodig hebben, ze zullen steeds meer troepen inbrengen, maar ze zullen niet in staat zijn om hun doelen te bereiken.”

Musienko's argumentatie gaat verder:
“Ze hebben problemen met personeel, er zijn problemen met het bemannen van eenheden, er zijn problemen en gaten in de mankracht, terwijl op papier alles in orde is, maar in werkelijkheid, de facto, bestaan deze troepen niet.”

(SR and FM for Tagtik/Source: The Guardian - Nexta/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren