Tagtik

Poetins obsessie brengt Rusland in open conflict met de NAVO

Rusland overweegt maatregelen om "de ernstige dreiging" van de NAVO tegen te gaan, die "in feite volledig betrokken is bij het conflict in Oekraïne", zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov.

"We zijn verplicht om de beslissingen die woensdag tijdens de top in Washington zijn genomen, de discussies die hebben plaatsgevonden en de tekst van de verklaring die is aangenomen zeer zorgvuldig te analyseren", zei de woordvoerder.

"Dit is een zeer ernstige bedreiging voor de nationale veiligheid die ons zal verplichten om bestudeerde, gecoördineerde en effectieve maatregelen te nemen om de NAVO tegen te werken", voegde de heer Peskov eraan toe, zonder te specificeren wanneer deze maatregelen zouden worden genomen of wat de aard ervan zou zijn.

Ondertussen maakte de voormalige president van Rusland, de controversiële Dmitry Medevedev, zijn mening bekend op X:

"In de verklaring van de top in Washington van 10 juli wordt gesproken over 'de onomkeerbare weg van Oekraïne' naar de NAVO. Voor Rusland zijn er twee mogelijke manieren om dit pad te voltooien: of Oekraïne verdwijnt, of de NAVO verdwijnt. Beter nog, beide."

(FVDV and FM for Tagtik/Source: X/Photo: Anna Kapustina via Pexels)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren