Tagtik

Polen vreest het ergste: het voert betere militaire grensbeveiliging in

De Poolse regering is van plan om 10 miljard zloty (ongeveer 2,35 miljard euro) te investeren in het versterken van de grensbeveiliging met Rusland en Wit-Rusland.

Dit werd aangekondigd door de Poolse premier Donald Tusk tijdens een ceremonie in Krakau ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de Slag om Monte Cassino, die plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog.

"We hebben besloten om te investeren in onze veiligheid en vooral in de beveiliging van onze oostgrens, door 10 miljard zloty's te investeren", zei de heer Tusk.

"We lanceren een groot project om een veilige grens te bouwen, met inbegrip van een systeem van vestingwerken, evenals de vormgeving van het landschap en milieumaatregelen die deze grens ondoordringbaar zullen maken voor potentiële vijanden", voegde hij eraan toe.

Donald Tusk gaf niet aan wat voor soort vestingwerken er gebouwd zullen worden, maar zei wel dat ze deel zullen uitmaken van een verdedigingssysteem van het type "ijzeren koepel".

Hij voegde eraan toe dat de ervaring van Oekraïne en Israël laat zien dat een land de veiligheid van zijn luchtruim niet alleen kan garanderen.

"Op basis van de ervaring van Israël en Oekraïne erkennen we dat geen enkel land de inspanning kan ondersteunen om een veiligheidskoepel, een veilig luchtruim en een betrouwbare luchtverdediging boven Polen, de regio en het hele continent te creëren", benadrukte hij.

(SR and MaSi for Tagtik/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren