Tagtik

Reizigers Tenerife massaal bestolen door luchthavenpersoneel

Reisde u de afgelopen maanden naar Tenerife en zag u bij aankomst op uw bestemming plots waardevolle voorwerpen verdwijnen uit uw bagage? Dat mysterie is nu misschien wel opgelost!

De Guardia Civil heeft afgelopen week immers veertien werknemers van de luchthaven van Tenerife gearresteerd voor diefstal. Ze stalen voorwerpen uit koffers van reizigers ter waarde van bijna 2 miljoen euro. 

Zo gingen ze te werk
De veertien verdachten zouden ingecheckte koffers veel langzamer dan gewoonlijk getransporteerd hebben naar de vliegtuigen. Tijdens dat transport openden ze heel wat koffers uit het zicht van andere werknemers en passagiers. Soms werden ritsen ook geforceerd om koffers te kunnen openen. Ook tijdens het laden werden er koffers geopend in het laadruim. De werknemers haalden daarna waardevolle voorwerpen, waaronder juwelen, mobiele telefoons, horloges en elektronische apparaten uit de koffers en sloten die daarna opnieuw. Om de op de luchthaven gestolen voorwerpen te verbergen, gebruikten ze kleding met zelfgemaakte binnennaden of hun eigen persoonlijke kluisjes. Vervolgens verkochten ze de waardevolle spullen en verdeelden ze het cash geld onderling. De werknemers gingen heel georganiseerd te werk en er was zelfs sprake van een hele hiërarchie binnen de bende.

(Tagtik/Illustration picture: Image by Bonnie Henderson from Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren