Tagtik

Rellen in Frankrijk: nu ook aanslag op burgemeester

Zaterdagnacht is de burgemeester van een gemeente ten zuiden van Parijs het doelwit geworden van wat hij een "laffe moordaanslag" noemt.

Vincent Jeanbrun, burgemeester van L’Hay-les-Roses, maakte zelf het nieuws bekend via Twitter. Relschoppers reden met een auto het tuinhek omver en probeerden de auto en daarmee ook zijn woning in brand te steken. De burgemeester was zelf niet thuis: hij zat vast in het stadhuis dat beveiligd werd door de lokale en nationale politie. Zijn vrouw en twee kinderen waren wel thuis.

Volgens Franse media raakte de vrouw van de burgemeester gewond toen ze wegvluchtte voor de relschoppers. Zij moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De burgemeester en zijn kinderen brachten de nacht door op een veilige plek.

"Deze nacht is een kaap in horror en schande overschreden", zo schrijft de burgemeester op Twitter. "Mijn huis werd aangevallen en mijn gezin was het slachtoffer van een moordpoging. Ik ben meer dan ooit vastberaden om de Republiek te beschermen en te dienen. Ik zal niet wijken."

Het parket van Créteil is een onderzoek geopend voor poging tot moord.

(Fausto by Tagtik/Source: Twitter, BFMTV/Picture: Florian Olivo on Unsplash)

 

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren