Tagtik

Rockgroep zal naar Poetins gevangenis gedeporteerd worden

Een Wit-Russische rockband die kritiek heeft geuit op Poetin kan na arrestatie in Thailand naar Rusland worden gedeporteerd.

De meeste leden van de Wit-Russische rockband Bi-2, wier teksten de invasie van Poetin en Rusland in Oekraïne bekritiseren, riskeren deportatie naar Rusland, waar ze vervolgd kunnen worden, nadat ze in Thailand werden gearresteerd. Dat zeggen mensenrechtenorganisaties en de Wit-Russische oppositie maandag.

"Dit is zeer zorgwekkend. Thailand zou hen niet mogen deporteren naar Rusland of Wit-Rusland, waar autoritaire regeringen hun critici vervolgen. De groep wordt momenteel vastgehouden in Bangkok en zou toegang moeten hebben tot vertegenwoordigers van de UNHCR als zij daarom vragen", stelt Phil Robertson, adjunct-directeur Azië van Human Rights Watch, maandag op X.

De rockgroep, die na de oorlog in Oekraïne in ballingschap ging vanwege haar verzet tegen Moskou, werd woensdag door de Thaise politie gearresteerd op het eiland Phuket, een badplaats in het oosten van het land, omdat ze naar daar reisden zonder de nodige toestemmingen.

(Tagtik/Source: X/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren