Tagtik

Rome lanceert eerste automaat met meeneempizza's

Amper drie minuten heeft de automaat in hartje Rome nodig om na jouw bestelling de pizza van jouw keuze te produceren. Massimo Bucolo, een verkoper van medische hulpmiddelen die pizza-ondernemer is geworden, bedacht de machine en plaatste ze meteen in de Italiaanse hoofdstad. Hij heeft Rome's eerste pizzamachine geïnstalleerd in een bruisende wijk op loopafstand van de belangrijkste universiteit van de stad.

Hij hoopt dat de automaat de pizzaminnende bevolking van Rome zal bevallen, vooral buiten de openingsuren wanneer traditionele restaurants gesloten zijn en klanten iets minder kieskeurig worden.

Na het intikken je bestelling worden het meel en het water gemengd, wordt het deeg gekneed, tot een schijf geperst en vervolgens ingesmeerd met toppings voordat het in een infraroodoven wordt gegrild en uiteindelijk in een papieren doos wordt gestoken: een gloeiend hete pizza ligt vervolgens voor jou klaar. "Het is wat ik de nieuwsgierigheidspizza noem, omdat het de pizza is die minder kost en mensen eerder geneigd zijn te kopen als ze het gewoon willen proberen", zei pizza-ondernemer Bucolo.

"Ik probeer zeker niet te concurreren met pizzeria's, ik stel gewoon een alternatief voor", zei de 46-jarige Bucolo afgelopen week nadat hij de machine net had gevuld met een verse portie kaas. Of de smaak van deze pizza die voor jouw neus zonder menselijke tussenkomst bereid wordt, kan concurreren met die uit een echte pizzeria, is hoogst twijfelachtig.

Een margherita kost er 4,50 euro, terwijl je voor een vierkazenpizza € 6 betaalt in de automaat.

Een ideetje voor tijdens een nachtje stappen in Rome?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren