Tagtik

Rusland en Iran smeden dodelijke plannen

De Oekraïense regering heeft de intensivering van de militaire samenwerking tussen Rusland en Iran bekritiseerd en haar grote bezorgdheid geuit over berichten dat Teheran ballistische raketten aan Moskou zou kunnen leveren.

“De versterking van de militair-technische samenwerking tussen Rusland en Iran vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid, niet alleen van Oekraïne, maar ook van heel Europa, het Midden-Oosten en de wereld,” zei het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring op haar website.

“We roepen de internationale gemeenschap op om de druk op Teheran en Moskou op te voeren om de internationale vrede en veiligheid te beschermen”, voegde het eraan toe, voordat het Iran opriep om ‘elke levering van wapens en militaire uitrusting aan Rusland te voorkomen’.

Officiële Amerikaanse en Europese bronnen, geciteerd door de Wall Street Journal, zeiden dat Iran ballistische raketten voor de korte afstand naar Rusland had gestuurd als onderdeel van het escalerende militaire offensief in Oost-Oekraïne.

(SR and FM for Tagtik/Source: Wall Street journal/Photo: Andy Cat via Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren