Tagtik

Rusland wil de oorlog vóór 2026 winnen

Het beëindigen van de oorlog in Oekraïne is een absolute prioriteit, niet alleen voor de twee betrokken landen, maar ook voor de rest van de wereld. Rusland wil dat de oorlog eind 2025 of begin 2026 is afgelopen.

Volgens de Oekraïense militaire inlichtingendienst, de GRU, zullen vanaf volgende zomer ernstige problemen in de Russische economie ontstaan, die een mobilisatie vereisen die de sociaal-politieke situatie in het land aan het wankelen kan brengen.

De baas van de hoofddirectie van de inlichtingendienst van het Oekraïense ministerie van Defensie, Kyrylo Budanov, benadrukte dat Rusland zijn uiterste best zal doen om te winnen en dat hij, volgens zijn eigen documenten, verwacht dat alle problemen in de zomer van 2025 zullen beginnen, omdat de financieel-economische factor en de sociaal-politieke factor dan zullen samenvallen.

Bovendien zegt de GRU-chef dat het probleem van de te lage rekrutering in het leger de situatie nog ingewikkelder begint te maken. “Tijdens deze periode (zomer 2025) zullen ze voor een dilemma komen te staan: ofwel de mobilisatie aankondigen of op de een of andere manier de intensiteit van de vijandelijkheden verminderen, wat uiteindelijk kritiek voor hen zou kunnen blijken te zijn”, zei hij.

(SR and AmBar for Tagtik/Source: X/Photo: Filip Andrejevic via Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren