Tagtik

Russische president in vrije val

Het imago van de Russische president Vladimir Poetin heeft door de invasie in Koersk, 30 maanden na het begin van de oorlog, een grote deuk gekregen.

Officiële bronnen geraadpleegd door de onafhankelijke pers, Westerse experts en Russische militaire bloggers zijn het er allemaal over eens dat het Moskou maanden zal kosten om de vijandelijke troepen van zijn grondgebied te verdrijven.

De moedige Oekraïense operatie heeft duidelijke Russische vorderingen in de Donbas overschaduwd, waar Oekraïense troepen zich duidelijk aan het terugtrekken zijn.

Volgens het Centrum voor Onderzoek van de Publieke Opinie, dat dicht bij het Kremlin staat, heeft het imago van Poetin de grootste terugslag gekregen sinds het begin van de zogenaamde “speciale” militaire operatie tweeënhalf jaar geleden.

De peiling die werd uitgevoerd tussen 12 augustus, zes dagen na het begin van de Oekraïense inval, en 18 augustus laat een daling van 3,5% zien in de goedkeuringswaardering van de president, van 77,1% de week ervoor naar 73,6%.

(SR and Ambar for Tagtik/Source: X/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren