Tagtik

Russische soldaten eten Oekraïense beren op: redt België laatste overgebleven beer?

Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen doet er alles aan om een beer uit een Oekraïense dierentuin te redden. De andere beren in de zoo van Yampil, in de Oekraïense regio Donetsk, werden reeds opgegeten door Russische soldaten.

De zwarte Aziatische beer Yampil heeft dringend opvang nodig en misschien krijgt hij wel tijdelijk een nieuwe thuis in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Het is echter een heuse klus om zo'n beer uit Oekraïne naar België over te brengen.  Het opvangcentrum lanceerde dan ook onlangs een oproep voor financiële hulp, om beer Yampil naar België te kunnen halen. En heel wat Belgen schonken geld voor de reddingsactie waardoor de beer naar België zal kunnen worden overgebracht en hopelijk opnieuw in betere gezondheid kan verkeren. 

De privézoo waar Yampil werd aangetroffen was trouwens compleet vernield. Tal van dieren lagen dood in hun hok, onder andere gestorven door ontbering. En opvallend: heel wat dieren bleken opgegeten door Russische militairen. Yampil maakte deel uit van een groepje van vijf beren in de zoo. De vier anderen zijn allemaal opgegeten door de Russische soldaten. “Hallucinante situaties die alle verbeelding tarten”, aldus het Natuurcentrum in Oudsbergen. De Aziatische zwarte beer Yampil was één van de enige dieren die er nog leven werd gevonden. “Dappere Oekraïense dierenvrienden konden Yampil weghalen uit de dierentuin. Hij zit nu in Polen”, klinkt het. Maar daar kan Yampil niet blijven. En dus verhuist hij eind volgende week naar Oudsbergen. 

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren