Tagtik

School in lockdown door angstaanjagende bergleeuw: blijkt zwaarlijvige kat te zijn!

In het kleine stadje Moses Lake in de Amerikaanse staat Washington nam een ​​gewone schooldag op de lagere school een verrassende wending. Een doodgewone ochtend veranderde in een scène uit een film toen er berichten verschenen over een waarneming van een bergleeuw nabij het schoolterrein.

Deze aanvankelijke bezorgdheid leidde tot een snelle en voorzichtige reactie van het schoolbestuur, waarbij prioriteit werd gegeven aan de veiligheid van de leerlingen en het personeel, in wat een potentieel gevaarlijke situatie leek.

De veiligheidsprotocollen werden gevolgd en de school werd onmiddellijk afgesloten. De waarneming van een poema werd serieus genomen, gezien de ligging in de Pacific Northwest, een regio die bekend staat om haar wilde dieren.

Naarmate de situatie zich echter ontvouwde, openbaarde de ware aard van de ‘dreiging’ zich. Het veronderstelde roofdier was eigenlijk een grote, mollige kat die zich bezighield met een nogal alledaagse bezigheid: het verorberen van een rat.

Nadat bleek dat de bergleeuw eigenlijk een zwaarlijvige kat bleek te zijn, kon de school opnieuw opgelucht ademhalen en werden de dagelijkse activiteiten hervat. De leerlingen hadden die avond alvast een buitengewoon verhaal te vertellen... 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Photo by Priscilla Du Preez ???????? on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren