Tagtik

Seksuele roofdieren in Belgische kerk maken gemiddeld elk 30-50 slachtoffers

Er gaat geen week voorbij of er duiken nieuwe getuigenissen en verhalen van seksueel misbruik door geestelijken op in België. Het televisieprogramma 'Godvergeten' geeft een inkijk in het massaal verspreide misbruik binnen de katholieke kerk in België. De getuigenissen van de vele slachtoffers zijn pure horror en daders worden vaak niet gestraft. Het gaat vaak over misbruik van vele jaren geleden.

Levens werden compleet verwoest door priesters en andere geestelijken. Dat kan priester Rik Devillé gemakkelijk staven met data. Hij is immers al vele jaren een spreekbuis voor de vele slachtoffers. Als activist tegen het jarenlange misbruik in de katholieke kerk verzamelt hij getuigenissen en neemt hij het op voor de slachtoffers. Hij schuwt tevens kritiek op de vele doofpotoperaties van de katholieke kerk niet.

In ‘De tafel van Gert’ op GoPlay was Devillé donderdag te gast. Hij sprak er over de vele nieuwe getuigenissen die hij toegestuurd kreeg na de getuigenissen van ex-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en radiomaker Sven Ornelis. 'Wat moeten we doen met al die nieuwe verhalen?', luidde de vraag van een kijker. Priester Devillé vertelde dat hij op twee dagen acht nieuwe verhalen heeft ontvangen in zijn mailbox. "En ik heb vandaag mijn mails nog niet gelezen", klinkt het. "Eén dader maakt in zijn leven gemiddeld dertig tot vijftig slachtoffers", stelt expert Rik Devillé. 

(Skwadra by Tagtik/Source: Godvergeten - De tafel van Gert/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren