Tagtik

Situatie staat op ontploffen: Oekraïense soldaten wanhoop nabij

Versoepelt Oekraïne de verdediging van zijn oostelijke gebieden, meer precies in de Donbas? Deze vraag verdient gesteld te worden.

De strijders in de Donetsk Oblast voelen zich in de steek gelaten. Hun getuigenissen beschrijven een wanhopige situatie: “We bevinden ons tussen leven en dood, zonder elektronisch oorlogsvoeringsysteem. Bovendien zullen we de volgende aanval niet kunnen weerstaan. Elke seconde riskeren we ons leven. Dus we moeten nu handelen, anders is het misschien te laat”, of nog een keer: ”In Prokofsk hebben we het tot hier gehad... Iedereen praat vrolijk over de vooruitgang bij Koersk. Maar hier...”

Deep State, een website die de ontwikkelingen in de oorlog bijna realtime volgt, meldt het volgende: “De effectiviteit van orders is nihil omdat soldaten in kleine aantallen gedwongen worden hun posities te verlaten onder de enorme druk van de vijand, die uiteindelijk verder oprukt. Dit wordt een succes voor de Russen.”

Alsof de strijd bij voorbaat al verloren was, worden burgers al massaal geëvacueerd. De politie en lokale besturen hebben hun biezen gepakt.

Blijkbaar geeft Oekraïne voorrang aan zijn opmars naar Russisch grondgebied ten koste van de verdediging van de Donbas.

(SR and AmBar for Tagtik/Source: Deep State/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren