Tagtik

Snapchatmoordenaar beloofde tienermeisje hoop geld om te gaan winkelen

De 37-jarige Olivier S. uit Seraing die twee zusjes uit Anderlecht ontvoerde en vermoedelijk het oudste meisje vermoordde, was voorwaardelijk vrij sinds februari 2022 na brandstichting in het appartement van zijn ex. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van 5 jaar nadat hij in september 2020 in het appartement van zijn ex in Eupen had ingebroken en brand had gesticht. Hij stond niet gekend voor zedenfeiten.

Snapchat
De man zou via sociale media contact hebben gezocht met het meisje van 14 om te gaan shoppen. De man bood het meisje een hoop geld om samen te gaan shoppen. Het meisje ging donderdag op zijn voorstel in en nam haar zusje in de buggy mee. Wat er vervolgens gebeurde, is momenteel nog onduidelijk.

Het levenloze lichaam van het 14-jarige meisje werd vrijdag door een jogger in Ougrée teruggevonden, op 10 kilometer van Plainevaux. De 37-jarige man werd eveneens dood aangetroffen. Hij had zich verhangen aan het hek van horecazaak La Coccinelle in Plainevaux (Neupré). Het meisje van 2.5 werd levend teruggevonden in de wagen van de hoofdverdachte. Het gerecht gaat ervan uit dat Olivier S. de tiener heeft vermoord en vervolgens een wanhoopsdaad pleegde.

Videoverhoor zusje van 2.5
De politie hoopt met de autopsie op het lichaam van het oudste zusje maandag meer duidelijkheid te krijgen. Het jongste zusje zal een videoverhoor ondergaan om na te gaan of ze zich nog iets herinnert. “Maar gezien haar jonge leeftijd is dat hoogst onwaarschijnlijk. We moeten ook opletten dat we haar geen trauma bezorgen”, aldus Philippe Dulieu, procureur des Konings in Luik.

Drugs en alcohol
De vermoedelijke dader was zelf vader van drie kinderen. Hij was de afgelopen jaren het spoor bijster geraakt. Zo kampte hij met alcohol- en drugsproblemen. Dat zegt zijn neef bij VTM-Nieuws.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Ook dit kan u interesseren