Tagtik

Spin die erecties veroorzaakt zorgt voor chaos in Oostenrijkse supermarkt

Een supermarkt in het Oostenrijkse Krems an der Donau moet voor onbepaalde duur de deuren sluiten. Niet door personeelsgebrek, stakingen of een probleem met de leverancier. Een spinnetje van amper vier centimeter is de oorzaak!

In een lading bananen die geleverd werd in de Oostenrijkse supermarkt werd een rood-witte, Braziliaanse zwerfspin ontdekt. Dit diertje staat bekend als de giftigste spin ter wereld. De directie van de supermarkt kan dan ook absoluut geen risico nemen met het oog op de veiligheid van klanten en personeel en besloot om meteen tijdelijk te sluiten. Intussen is een ongediertebestrijder aan het werk. Hij slaagde er al in om één spin te vangen. Hij inspecteert het volledige gebouw om zeker te zijn dat er geen andere spinnen mee zijn gereisd. Alle bananenkratten in de winkel blijven voorlopig verzegeld en ook de supermarkt zal vermoedelijk nog tot na het weekend gesloten blijven. Alvoren de winkel opnieuw geopend zal worden, zal het pand volledig gereinigd en gedesinfecteerd worden. 

Dodelijke spin
Elk jaar worden gemiddeld 4.000 mensen gebeten door de Braziliaanse zwerfspin, 0,5 procent van de beten kent een dodelijke afloop. Wie gebeten wordt, kan ook last krijgen van onderkoeling, troebel zicht en in sommige gevallen ook langdurige en pijnlijke erecties, tot wel vier uur lang. Het diertje komt normaal enkel voor in Zuid-Amerika, maar glipt dus heel uitzonderlijk mee met een lading richting Europa.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren