Tagtik

Stevig prijskaartje voor Zuckerberg na wereldwijde storing

Het beursaandeel van Facebook heeft zware klappen gekregen door de zes uur durende storing in combinatie met de recente beschuldigingen van klokkenluidster Frances Haugen.

Het aandeel van Facebook, een van de zwaargewichten van technologiebeurs Nasdaq, kreeg na de storing een klap van 4,89 procent en is nu nog 326,23 dollar (ofwel ongeveer 281 euro) waard. In vergelijking met begin september verloor het aandeel zelfs al 15 procent aan waarde.

Klokkenluidster Frances Haugen beschuldigde het sociale netwerk er onder meer van “winst boven veiligheid” te verkiezen aangezien al in 2012 duidelijk was dat Instagram, dat deel uitmaakt van Facebook, een negatieve invloed heeft op tienermeisjes. Daarnaast lagen Facebook, Whatsapp en Instagram maandag maar liefst zes uur lang plat waardoor er zo’n 3,5 miljard mensen wereldwijd niets konden posten, liken of commenten. De financiële gevolgen voor Facebook zijn dan ook gigantisch. Door de beursdaling verloor Facebook-baas Mark Zuckerberg (37) in enkele uren tijd meer dan 6 miljard dollar.

(Skwadra for Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren