Tagtik

Tiener dreigt met grootste schietpartij in Belgische geschiedenis

Donderdagochtend heeft de politie een 19-jarige jongeman opgepakt in een woning in het West-Vlaamse Roeselare. De man dreigde ermee iedereen te vermoorden die hij tegenkwam.

De West-Vlaamse tiener had in de nacht van woensdag op donderdag in een mail gedreigd om een aanslag te plegen op scholen en ziekenhuizen, en de politie neer te schieten. De man stuurde de mail naar verschillende mediaredacties, de politie en meerdere ziekenhuizen.

Hier een passage uit de hallucinante mail: “Vandaag om 12 uur ben ik van plan de grootste schietpartij in de Belgische geschiedenis te plegen met mijn Browning Model 1922. Ik ben van plan alle scholen, ziekenhuizen en de politie neer te schieten. Iedereen is een doelwit. Ik vermoord iedereen die in zicht komt. Let op mijn woorden, jullie zijn allemaal mijn doelwit. Pijpbommen worden ook geplant buiten elke school, ziekenhuis en politiegebouw. Mijn vader zal me ook helpen om zo veel mogelijk mensen te vermoorden.”

Stuurde hij de mail zelf?
De politie pakte de man woensdagochtend thuis op in Roeselare. Politie en parket onderzoeken of hij effectief de afzender is van de mail en of er een reële dreiging was. De kans is immers niet onbestaande dat de jongeman het slachtoffer is van een hackerscollectief waarvan hij enkele jaren geleden deel van uitmaakte. Begin dit jaar werd immers al eens een dreigmail in zijn naam verstuurd waarin gedreigd werd met een aanslag op scholen in Roeselare en het AZ Delta-ziekenhuis. Toen bleken hackers acher de mail te zitten. Zitten hackers opnieuw achter deze nieuwe mail of stuurde hij het bericht zelf? Het parket neemt de zaak zeer ernstig.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard - Het Nieuwsblad - HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren