Tagtik

Trump mag opnieuw praten

Het hof van beroep in Washington D.C. heeft het spreekverbod dat de Amerikaanse oud-president Donald Trump had gekregen rond de zaak waarin hij ervan beschuldigd wordt de verkiezingsuitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 te hebben willen veranderen, opgeschort. 

De oud-president kreeg een spreekverbod opgelegd in een strafzaak in Washington. Daar wordt hij aangeklaagd vanwege een poging om de verkiezingsuitslag van 2020 te manipuleren. Een nieuw spreekverbod kreeg hij in de zaak waarin Trump en zijn familie ervan beschuldigd worden te hebben gesjoemeld met cijfers van zijn vastgoedbedrijf.

Trump wist echter al tweemaal zijn mond niet te houden en rechter Arthur Engoron oordeelde dat hij bijgevolg in beide gevallen zijn spreekverbod overtrad. 

De oud-president kreeg eind oktober al een boete van 5.000 dollar, omdat hij op sociale media een opmerking had gemaakt over een rechtbankmedewerker en deze niet wilde verwijderen. Vorige week deed Trump volgens de rechter hetzelfde tegenover journalisten. Dat levert hem opnieuw een boete op, ditmaal 10.000 dollar.

In de zaak van de verkiezingsmanipulatie mag Trump voorlopig echter opnieuw communiceren. De advocaten van Trump trokken immers naar het federale hof van beroep in Washington D.C. Dat heeft het spreekverbod vrijdag opgeschort. Het hof doet dat in afwachting van een uitspraak ten gronde. Op 20 november staat een zitting gepland.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren