Tagtik

Vader wint 22 miljoen met loterij maar verzwijgt het voor zijn kinderen

Een veertiger uit de Verenigde Staten heeft maar liefst 22 miljoen dollar gewonnen met de loterij. Hij besloot echter om deze heugelijke gebeurtenis niet aan zijn kinderen te vertellen. En dat deed hij bewust, vertelt hij zelf in The Ramsey Show, een radioshow in Nashville.

Enkel zijn echtgenote en een broer zijn op de hoogte van zijn gewonnen jackpot, zijn kinderen hebben echter geen flauw benul dat hun vader plots multimiljonair is. En daar heeft de man een goede reden voor. Na zijn winst deed de man wat onderzoek en ontdekte hij dat één op de vijf winnaars failliet gaat binnen de tien jaar. “En een van de dingen die ze allemaal zeiden was, je vertelt het aan te veel mensen en je krijgt te veel mensen aan je deur die vragen om dit, dat en het andere, vragen om aalmoezen en verwachten dat je voor alles betaalt.”

“Dus mijn vrouw en ik hebben er bewust voor gekozen om het een beetje geheim te houden. We hebben het zelfs onze twee tienerkinderen nog niet verteld. Ik weet dat het vreemd klinkt, maar we willen gewoon niet dat ze opgroeien tot wachters - je weet wel, wachten tot we doodgaan. Zodat ze ons geld kunnen krijgen.” Hij wil immers dat zijn kinderen eerst uitzoeken wat ze met hun leven willen doen en dan zal hij zijn grote geheim opbiechten. “Ik ga het hen niet eeuwig onthouden.”

John en zijn vrouw blijven voorlopig zelf ook aan het werk en het Amerikaanse koppel deed ook geen zotte aankopen. Toch heeft hij wel al een deel van het geld gespendeerd, bijvoorbeeld aan het nieuwe dak van zijn moeder. Dat verklaarde hij door te verwijzen naar een zogezegde ‘grote erfenis’ van een overleden nonkel. Een leugentje om bestwil?

(Skwadra by Tagtik/Source: NBC - The Ramsey Show - Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren