Tagtik

Verdwijning peuter Emile (2): ouders reageren voor het eerst

Émile, een 2-jarige peuter, verdween bijna twee maanden geleden toen hij bij zijn grootouders verbleef in Haut-Vernet, in het Franse departement Alpes-de-Haute-Provence. Ondanks vele zoekacties is er nog altijd geen spoor gevonden van de kleine jongen en blijft de familie in het ongewisse over wat er met hem gebeurd kan zijn.

De ouders van Émile hebben voor het eerst gereageerd in een katholiek tijdschrift: "We kunnen ons enkel het ergste voorstellen, maar we blijven tegelijk ook hopen." 

In het tijdschrift hekelen de ouders ook de manier waarop in de media allerlei roddels rond de familie werden verspreid.

De ouders bedanken nog iedereen die hen heeft gesteund in deze "zware beproeving" voor de "grote solidariteit" die ze hebben gevoeld.

Het onderzoek naar de verdwijning van de 2-jarige peuter is sinds enige tijd officieel een strafzaak geworden. De speurders gaan dus uit van kwaad opzet. Het gaat nu om een onderzoek naar "ontvoering, arrestatie, detentie en willekeurige opsluiting van een minderjarige".

(HL/Source: BFMTV, HLN, La Libre/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren