Tagtik

Vermist jongetje duikt na 6 jaar weer op in Pyreneeën

Een opmerkelijke verdwijningszaak uit Europa wordt deze week opgelost.

In september 2017 was Alex Batty uit Groot-Brittannië samen met zijn moeder Melanie en grootvader David op reis in Spanje. De jongen werd opgevoed door zijn grootmoeder aangezien zijn ouders zich beide schuldig hadden gemaakt aan huiselijk geweld. De drie moesten normaal gezien naar huis terugkeren op 8 oktober, maar in de plaats daarvan gingen ze op die dag naar de haven van Marbella. En vanaf dan leek Alex wel van de aardbol verdwenen. Tot deze week!

Rondreizende commune
Het lijkt erop dat de intussen 17-jarige Britse jongen de voorbije zes jaar doorgebracht heeft in een rondreizende commune. Het grootste deel ervan leefde hij allicht in een van de afgelegen valleien in de Pyreneeën, een gebied dat bekendstaat om het aantrekken van mensen op zoek naar alternatieve levensstijlen.
Woensdagochtend werd hij na 4 dagen wandelen opgepikt door een autobestuurster in de gietende regen nabij Revel in de Franse Pyreneeën. Hij vertelde de autobestuurster die hem een lift wilde geven dat hij enkele dagen geleden vertrokken was vanuit een plek in de bergen. 

Doorbraak via Facebook
De bestuurster nam contact met de Franse autoriteiten en liet Alex via Facebook contact opnemen met zijn grootmoeder. “Hallo oma, ik ben Alex. Ik ben in Frankrijk, Toulouse. Ik hoop echt dat je dit bericht ontvangt. Ik hou van je en ik wil naar huis komen”, schreef hij. 

Terugkeer naar oma in VK
Alex zit momenteel nog in een opvangcentrum in Toulouse, maar het Franse parket heeft de zaak al officieel overgedragen aan de Britse politie en verwacht wordt dat de jongen vrijdag al naar het Verenigd Koninkrijk zal terugkeren en herenigd zal worden met zijn grootmoeder.

(Skwadra by Tagtik/Source: Telegraph - BBC/Illustration picture: Photo by Nathan Dumlao on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren