Tagtik

Vliegtuigwrak gevonden: waar zijn vleugels en bemanning?

Een jager was stomverbaasd toen hij begin november plots de verfrommelde overblijfselen van een vliegtuigromp vond in een natuurgebied in de Canadese provincie British Columbia.

Hij verwittigde de Canadian Mounted Police (RCMP) en het onderzoek naar de crash kon beginnen.

Wat meteen opviel en voor verwarring zorgde is het feit dat er geen overblijfselen van bemanningsleden waren. En ook de vleugels van het vliegtuig waren weg. 

Uit de eerste onderzoeksdaden bleek dat de crash zeker twintig jaar geleden zou zijn gebeurd. Er was geen enkel spoor van inzittenden en ook de motor en de vleugels van de Cessna ontbraken. Mogelijk waren er onderdelen van het toestel meegenomen door lokale stammen. Maar veel medewerking kregen de onderzoekers niet. Er was zelfs geen identificatienummer te vinden op het vliegtuig. Dit droeg nog meer bij tot het mysterie van deze vliegtuigcrash.

Onverwachte doorbraak
De Canadese Civil Air Search and Rescue Association (Casara) zorgde deze week echter zelf voor een doorbraak. Zij dropten immers het oude vliegtuig zelf op de berg om reddingsoperaties te oefenen. Hiermee is het mysterie dus opgehelderd!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren