Tagtik

Vlucht Vladimir Poetin nu samen met rijke Russen naar deze 'Ark van Noach'?

'Operatie Ark van Noach', zo noemt Abbas Gallyamov, de voormalige speechschrijver en raadgever van Poetin, het doordachte vluchtplan van Poetin. De Russische president zou immers luxueus gaan onderduiken op een eiland in Venezuela. De entourage van Poetin sluit volgens Gallyamov immers niet langer uit dat de oorlog kan worden verloren en dat Poetin al zijn macht zou kunnen verliezen. Poetin zal in dat geval vliegensvlug moeten vertrekken om uit de handen van de talloze tegenstanders te ontsnappen. Waar waartoe? Dat zou dus al beslist zijn.

Het nieuwe thuisland van Poetin zal moeten akkoord gaan om geen Russen uit te leveren en de elite zal hem met open armen moeten ontvangen. Dat zijn twee voorwaarden die gesteld worden. De voorbije weken zouden alvast meerdere eigendommen op het paradijselijke Isla Margarita in Venezuela aan Russen verkocht zijn. Wordt dat Poetins nieuwe uitvalsbasis? De top van het Kremlin zou het order hebben gekregen om eigendommen in Venezuela te kopen en de papieren in orde te brengen om er te mogen wonen. De lagere echelons en de regering van Poetin zou eerder naar Argentinië, Ecuador en Paraguay vluchten.

Sinds 2 oktober legt het Russische Nordwind Airlines trouwens al een rechtstreekse 14 uur durende vlucht in tussen Moskou en het Venezolaanse eiland Isla Margarita. Alles lijkt dan ook in gereedheid gebracht voor de vlucht van Poetin, een leger tolken en Russische opschriften op het eiland incluis. Maar voorlopig woont Poetin dus nog in het Kremlin en gaat de bloedige oorlog in Oekraïne verder.

(Skwadra by Tagtik/Source: Mozhem - Telegram - Baza/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren