Tagtik

Vrouw gearresteerd die Zelenski wou helpen vermoorden

De geheime dienst van Oekraïne meldt dat een vrouw is gearresteerd nadat ze op heterdaad was betrapt omdat ze probeerde inlichtingen door te geven aan Rusland.

De SBU zei dat de vrouw betrokken was bij een complot om president Volodymyr Zelenski te vermoorden, en dat ze had geprobeerd de bewegingen van de Oekraïense president te achterhalen tijdens zijn bezoek aan het door overstromingen getroffen Mykolaiv, in het zuiden van Oekraïne, in juni.

De geheime dienst van Oekraïne heeft maandag samen met zijn agenten foto's vrijgegeven van de verdachte, die niet is geïdentificeerd.

De veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) beweert dat Rusland van plan was Mykolaiv te treffen met een "enorme luchtaanval" en dat de vrouw informatie probeerde over te dragen over de verblijfplaats van systemen voor elektronische oorlogsvoering en magazijnen met munitie die Moskou zou kunnen raken.

Oekraïne zegt dat het de "subversieve activiteiten van de verdachte" heeft opgemerkt en het plan heeft verijdeld voordat het kon worden uitgevoerd door extra veiligheidsmaatregelen toe te voegen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Vice News/Illustration picture: Twitter video)

Ook dit kan u interesseren