Tagtik

Waarom krijgt oud-president Trump een spreekverbod?

Donald Trump werd in het kader van een civiele fraudezaak een spreekverbod opgelegd. Maar de Republiklein houdt zich daar niet aan en krijgt daarom een boete.

De oud-president kreeg eerder al een spreekverbod opgelegd in een strafzaak in Washington. Daar wordt hij aangeklaagd vanwege een poging om de verkiezingsuitslag van 2020 te manipuleren. Maar ditmaal gaat het over de zaak waarin Trump en zijn familie ervan beschuldigd worden te hebben gesjoemeld met cijfers van zijn vastgoedbedrijf.

Trump wist al tweemaal zijn mond niet te houden en rechter Arthur Engoron oordeelde dat hij bijgevolg in beide gevallen zijn spreekverbod overtrad. 

De oud-president kreeg vorige week al een boete van 5.000 dollar, omdat hij op sociale media een opmerking had gemaakt over een rechtbankmedewerker en deze niet wilde verwijderen. Woensdag deed Trump volgens de rechter hetzelfde tegenover journalisten. "Deze rechter is een heel partijdige rechter, met een persoon naast zich die misschien nog wel partijdiger is dan hijzelf", zei hij. Dat levert hem opnieuw een boete op, ditmaal 10.000 dollar.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren