Tagtik

Wapendeal Noord-Korea - Rusland? "Poetin is onze beste vriend"

Chloe Son Hiu, de topdiplomaat en minister van Buitenlandse Zaken van Noord-Korea, aarzelt niet om de leider van het Kremlin te prijzen en benadrukt dat Pyongyang alleen maar op zijn komst wacht.

Volgens de verklaring van Choe Son Hui is de toenadering tussen Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea, en Moskou nog maar net begonnen. Ze gaf ook aan het officiële KCNA-agentschap te kennen dat "haar land klaar was om de Russische president Vladimir Poetin te ontvangen."

Tijdens een bezoek aan Moskou vorige week sprak ze hem rechtstreeks toe en benadrukte dat het hoofd van het Kremlin inderdaad "de beste vriend van het Koreaanse volk" is.

Volgens het persbericht van KCNA sprak Vladimir Poetin zijn oprechte dank uit aan Noord-Korea voor zijn volledige steun en "solidariteit met het standpunt van de Russische regering en het Russische volk over de speciale militaire operatie in Oekraïne", met andere woorden over de oorlog die woedt tussen Oekraïne en Rusland sinds februari 2022.

Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om zijn wens kenbaar te maken om Noord-Korea te bezoeken. Een toenadering waar het Westen niet positief tegenover staat, uit angst dat een wapenakkoord het levenslicht zal zien.

(Tagtik/Source: 20 minutes/Illustration: Picture licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 License by www.kremlin.ru.)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren