Tagtik

Wat doen Noord-Koreaanse soldaten plots in Oekraïne?

Zuid-Korea meldt dat verschillende Noord-Koreaanse soldaten meer dan waarschijnlijk gesneuveld zijn in Oekraïne. Ze werden gestuurd om Rusland te helpen. Zo bericht de nieuwe minister van Defensie van Zuid-Korea.

"We achten het zeer waarschijnlijk dat er slachtoffers zijn gevallen onder Noord-Koreaanse officieren en soldaten in Oekraïne, gezien verschillende omstandigheden", zei de Zuid-Koreaanse minister. Seoel verwacht ook dat Pyongyang meer soldaten naar het Oekraïense front zal sturen om zijn Russische bondgenoot te steunen. "De kwestie van het inzetten van reguliere troepen is zeer waarschijnlijk vanwege de wederzijdse overeenkomsten (tussen Moskou en Pyongyang) die lijken op een militaire alliantie tussen Rusland en Noord-Korea", zei Kim Yong-hyun. Noord-Korea zou immers al duizenden containers vol wapens en raketten aan Rusland hebben geleverd.

Oekraïense media beweerden afgelopen weekend al dat donderdag zes Noord-Koreaanse officieren omgekomen waren bij een Oekraïense raketaanval bij Donetsk, in het door Rusland bezette oosten van Oekraïne.

(FVDV for Tagtik/Source: New York Times - Reuters - Belga/Photo: Andy Cat for Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren