Tagtik

"We moeten onze relatie met Rusland herbekijken als conflict eindigt"

De Franse president Emmanuel Macron heeft verklaard dat de betrekkingen met Rusland heroverwogen moeten worden zodra de oorlog in Oekraïne voorbij is. 

Tijdens een vredesbijeenkomst in Parijs, georganiseerd door de katholieke gemeenschap van Sant’Egidio, riep Macron op om een nieuwe vorm van vrede en orde in Europa voor te stellen. Hij benadrukte de noodzaak van een herorganisatie van Europa en een herziening van de relaties met Rusland, zo staat te lezen bij The Kyiv Independent.

In het begin van het conflict tussen Rusland en Oekraïne, kreeg Macron nog felle kritiek toen hij waarschuwde om Rusland niet te vernederen. Later nam hij een harder standpunt in: Frankrijk leverde Oekraïne langeafstandsraketten en stelde een coalitie voor de levering van raketten en bommen voor. 

Macron onderstreepte nog de noodzaak van een eerlijkere wereldorde: "We hebben een orde nodig waarin sommige landen andere landen niet kunnen blokkeren en waarin landen op een waardige manier worden vertegenwoordigd. Daarom moet dit gebeuren in veel eerlijkere organen, zoals de VN, de Wereldbank of het Internationaal Monetair Fonds."

(Fausto by Tagtik/Source: Kyiv Independent via Guardian/Illustration picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren