Tagtik

Wereldberoemde influencer bedriegt ziekenhuis met kerstcake voor 1 miljoen euro

De Italiaanse influencer Chiara Ferragni (36) heeft een boete van ruim 1 miljoen euro gekregen omdat ze een liefdadigheidsactie rond een typisch Italiaanse kerstcake had opgestart, maar uiteindelijk doneerde ze de opbrengst daarvan niet aan een ziekenhuis zoals ze beloofd had. 

Panettone
Het bedrijf Balocco lanceerde in november vorig jaar een kerstcake met Ferragni’s naam en logo erop. Die cake kostte 2,5 keer meer dan de gewone versie. Onder de naam ‘Pandoro Pink Christmas’ werd de indruk gewekt dat de opbrengst naar een ziekenhuis in Turijn zou gaan, maar dat bleek niet zo te zijn. De influencer kreeg 1 miljoen euro van de fabrikant voor de samenwerking, maar schonk niets aan het ziekenhuis. 

Valse excuses?
In een post op social media geeft ze nu toe dat ze “een communicatiefout” heeft gemaakt. Ze biedt haar verontschuldigingen aan. Om haar boodschap kracht bij te zetten, schenkt ze alsnog 1 miljoen euro aan het ziekenhuis. Maar ze laat ook meteen weten dat ze in beroep gaat tegen de boete, omdat ze de straf “buitenproportioneel en oneerlijk” vindt. 

(Tagtik/Source: Reuters - La Repubblica/Picture: Instagram)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren