Tagtik

Zoektocht naar wie cocaïne verstopte in het Witte Huis

Het Witte Huis werd zondagavond heel even ontruimd terwijl president Joe Biden in Camp David was nadat de geheime dienst een verdacht poeder had ontdekt in een gemeenschappelijke ruimte van de West Wing, en een voorlopige test aantoonde dat de stof cocaïne was.

Agenten van de Amerikaanse geheime dienst deden zondag routinecontroles toen ze het witte poeder vonden in een gebied dat toegankelijk was voor reisgroepen, niet in een kantoor in de West Wing. De functionarissen zijn niet bevoegd om een ​​lopend onderzoek te bespreken en spraken bijgevolg anoniem met The Associated Press.

Rond 20.45 uur werd het complex ontruimd. Zondag werden brand- en noodploegen ingezet om een ​​snelle test uit te voeren, die cocaïne identificeerde. Het Witte Huis werd snel heropend en het poeder werd verzonden naar een labo voor verder onderzoek.

De geheime dienst zei in een verklaring dat het Witte Huis uit voorzorg was gesloten tijdens het onderzoek door de hulpdiensten en dat de brandweer van het District of Columbia was ingeschakeld om te beoordelen en vast te stellen dat de stof niet gevaarlijk was.

"Het item is verzonden voor verdere evaluatie en een onderzoek naar de oorzaak en de manier waarop het het Witte Huis is binnengekomen, is volop bezig", aldus de geheime dienst.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Associated Press/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren