Tagtik

Zorgen camerabeelden voor doorbraak bij moord op 11-jarig meisje?

Maandagavond omstreeks 18.30 uur hebben onbekenden met een vuurwapen meerdere kogels afgevuurd op een woning in het Antwerpse district Merksem. De daders hadden het op een garagepoort gemunt. Daarbij kwam een meisje van 11 om het leven. Twee andere familieleden raakten lichtgewond. Premier Alexander De Croo reageert met afschuw.

De feiten zouden kaderen binnen het drugsmilieu. Het parket vordert een onderzoeksrechter voor moord. De geviseerde familie is bekend bij de politie. De oom van het kind zou een naar Dubai uitgeweken Antwerpenaar zijn die een van de grootste spelers is in de internationale cocaïnesmokkel, meldt Het Nieuwsblad.

Camerabeelden
Antwerpse speurders analyseren intussen volop camerabeelden van de voortvluchtige daders. Het zou gaan om Nederlandse loopjongens van een criminele drugsbende. "We gaan niet toestaan dat dit het nieuwe normaal wordt. Dit mag en kan niet onbestraft blijven", maakt Antwerps procureur Franky De Keyzer duidelijk. Alles wordt dan ook in het werk gesteld om de daders te vatten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren