Tagtik

Daarom is de herfst het beste seizoen om in te lopen

De herfst is ingetreden, en die lagere temperaturen zijn voor iedereen even wennen. Maar laat dit je echter niet afschrikken om je loopschoenen aan te trekken. De temperatuur in de herfst is vaak perfect om buiten helemaal los te gaan. Die frisse buitenlucht is een extra stimulans en reden om die looptraining te gaan doen. Bovendien moet ons lichaam wat harder werken voor de warmte, waardoor je nog eens endorfines produceert. Laat die gelukshormonen maar komen! En vergeet niet: ook van het herfstzonnetje krijg je vitamine D binnen.

Geniet van de omgeving
In de herfst gaan lopen is puur genieten: het najaarszonnetje, de vallende bladeren, het warme kleurenpalet, de frisse lucht … Dit allemaal geeft je een fysieke en mentale boost.
Is alleen lopen niet jouw ding of wil je voorkomen dat je in een routine raakt, spreek dan af met vrienden of collega’s.

Koele en aangename temperaturen
De ideale looptemperatuur hangt af van hoe lang je loopt: bij een korte looptijd zijn iets hogere temperaturen van rond de 21 à 23 graden aangenaam. Voor lange afstanden is een temperatuur van rond de 10 graden ideaal. Daarom ook worden de meeste marathons in de lente of de herfst gelopen.

Check de nieuwe collecties
Onze Scandinavische bovenburen kennen de uitdrukking: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kledij. Redenen genoeg om te gaan snuffelen in de nieuwe collecties. Wedden dat je gemotiveerder aan je loopje begint met een nieuwe en leuke outfit? Denk hierbij vooral aan jasjes met lichtjes of reflecterende eigenschappen. Ook een hoofdlampje of polsbandjes met verlichting zorgen ervoor dat je gezien wordt. Kleed jezelf aan in laagjes. Bij echt koud weer kies je voor thermokledij, een fleecetrui en een winddichte loopjack. Deze beschermen je voldoende tegen regen en wind.

Loopevenementen
Voor de meer getrainde lopers staan er in de herfst heel wat leuke loopevenementen op het programma. Zowel voor de avontuurlijke loper als de natuurloper is er wat te vinden op de loopkalender.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren