Tagtik

Dit nuttig karweitje is zo positief voor je welzijn

De laatste jaren is er ontzettend veel aandacht voor alles wat met tuinieren te maken heeft, van televisieprogramma’s tot boeken en YouTube-kanalen die je stap voor stap begeleiden in het tuinieren. We kennen ook allemaal de positieve effecten van tuinieren: we zijn in de buitenlucht, we doen fysische arbeid, we maken het hoofd leeg …

Eliane Van Lancker, auteur, in Feeling: “Generatie na generatie zijn we vergeten wat de natuur voor ons kan betekenen. Er is effectief een ommezwaai gekomen: mensen zijn gaan beseffen dat ze die band met de natuur nog steeds ergens nodig hebben”.

“Een interessant Nederlands onderzoek stelde mensen bloot aan een stresserende taak. Door ze nadien te laten tuinieren, zag men dat het stresshormoon cortisol beduidend zakte, een stuk sneller dan bij de controlegroep die herstelde door binnenshuis te lezen.”

Contact met aarde maakt je meetbaar gelukkiger
De microbacteriën in de aarde blijken in laboratoriumexperimenten met ratten het serotonineniveau in de hersenen te boosten, waaruit werd geconcludeerd dat het weerbaarheid tegen stress kan verbeteren.

Dus wacht niet langer: ga naar buiten en neem die tuin onder handen!

(Skwadra by Tagtik/Source: Feeling/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren