Tagtik

Dode en zieken door hamburger van McDonald’s: wat is er gebeurd?

In de Verenigde Staten zijn 49 mensen besmet geraakt met de E.coli-bacterie nadat ze bij fastfoodketen McDonald’s hadden gegeten. 

Tien klanten van de fastfoodketen moesten zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen. Vooral in Colorado (26 bevestigde zieken) en Nebraska (9) zijn mensen ziek geworden, maar in totaal hebben tien verschillende staten in het westen van de VS melding gemaakt van besmettingen. Een oudere inwoner van de staat Colorado is zelfs overleden nadat hij besmet raakte met de bacterie.

De meeste klanten hadden trouwens de zogenaamde 'Quarter Pounder' gegeten. Dat is een soort hamburger die populair is bij McDonald's. Hij bestaat uit verse uien en rundvlees van een kwart pond (zo’n 113 gram). McDo is tijdelijk gestopt met de verkoop van deze hamburger in meerdere staten.

Het is vooralsnog niet duidelijk welk ingrediënt verantwoordelijk is voor de besmettingen. Er is een onderzoek opgestart door de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. McDonald’s vermoedt dat de oorzaak ligt bij de uien die voor de hamburger worden gebruikt.

(SR for Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren