Tagtik

Goed nieuws voor wintersportliefhebbers

Er ligt al behoorlijk wat sneeuw in de skioorden, waardoor heel wat wintersportstations de komende dagen al de deuren openen. Dat is vroeger dan gewoonlijk en eerder dan verwacht.

Het Franse skistation Val Thorens, het grootse én hoogste van Europa, zou normaal gezien op 25 november de deuren openen. Maar nu zaterdag zullen al verschillende skiliften beginnen draaien. Op de hoogste pistes ligt er immers nu al 70 cm sneeuw, aan de voet van de pistes zo’n 40 cm. 

Ook elders in Europa openen verschillende skistations vroeger dan gepland een deel van hun skigebied. In Oostenrijk gaat het dan bijvoorbeeld over het skistation Sölden, waar je sinds een paar dagen al een groot deel van de hoogstgelegen skipistes kan gaan verkennen. In Zwitserland openden Verbier en Davos vroeger dan gepland de deuren, in Italië het skigebied Drei Zinnen Dolomites.

De sneeuwval is er nu dus veel vroeger dan vorig jaar. Er is uiteraard geen garantie dat de sneeuw zal blijven liggen. Maar nu is er dus alvast al wintersportplezier mogelijk in Europa.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren